Minden az online tartalmak jogi hátteréről

WebJog

WebJog

Nem lesz ruhamárkája a drogbárónak

A Köpcös családja le akarta védetni védjegyként az El Chapo név különböző verzióit

2016. január 15. - WebJogász


A védjegybejelentések árujegyzékében a ruházatot és merchandising tevékenységet jelölték meg, így feltehető, hogy a család a méltán hírhedt El Chapo név hasznosításából is üzletet akart csinálni. A mexikói Szellemi Tulajdon Intézet végül azért tagadta meg ezen védjegyek lajstromozását, mert a bejelentéskor El Chapo bűnügyi körözés alatt állt. Hasonló indok miatt került elutasításra egy másik elhíresült visszaeső bűnöző, Pablo Escobar nevére tett védjegybejelentés is 2013-ban a védjegyhatósági ügyekben illetékes Kolumbiai Ipari és kereskedelmi Bizottság által.

el_chapo.jpg

„Mind a magyar, mind az európai védjegyjog abszolút kizáró okként kezeli a védjegybejelentés esetleges közrendbe vagy közerkölcsbe ütköző mivoltát, így vélhetően, hasonló esetben a mexikói vagy a kolumbiai döntéssel egyező elutasításra került volna sor a védjegyjogi kérelmeket elbíráló magyar és európai fórumok előtt is” – mondta el Hennelné dr. Komor Ildikó ügyvéd, védjegyjogi szakértő, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda partnere.
Mint ismeretes, korábban a párizsi terrortámadásokra emlékezés szimbólumát is le akarták védetni, szintén sikertelenül.

(kép: Rolling Stone/Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://webjog.blog.hu/api/trackback/id/tr248275254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása